PACSIn imagistica medicala,  Picture Archiving and Communication Systems (PACS) este o combinaţie hardware şi software dedicat pentru stocare pe termen scurt şi lung, recuperare, management, distribuţie şi prezentare de imagini. Imaginile electronice şi rapoartele sunt transmise digital prin intermediul PACS; aceasta elimină necesitatea de descarca manual, prelua, sau transmite studiile realizate.

Formatul universal pentru stocare si transfer imagini PACS este DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine). Datele non-imagine, cum ar fi documentele scanate, pot fi încorporate folosind formate standard din industria de consum cum ar fi PDF (Portable Document Format), o dată ce a fost încapsulat în DICOM. Un PACS constă în patru componente majore: modalităţile de tratare a imaginii, cum ar fi CT şi MRI, o reţea securizată pentru transmiterea de informaţii pentru pacient, staţii de lucru pentru interpretarea şi vizualizarea imaginilor, şi arhive pentru depozitarea şi regăsirea de imagini şi rapoarte. Combinat cu tehnologia disponibilă şi în curs de dezvoltare web, PACS are capacitatea de a oferi acces în timp util şi eficient la imagini, interpretări şi datele conexe . PACS-ul pune capat barierelor fizice si de timp asociate cu extragerea tradiţionale pe bază de imagine de film, distribuţie şi afişare.

 

PACS

Fiecare calculator într-o reţea PACS este identificat prin adresa de reţea (adresa IP), un port de comunicaţie (TCP / IP port) şi un nume (AETitle): fiecare computer este un nod DICOM în reţeaua PACS iar adresa IP, TCP / IP şi numărul portului AETitle sunt informatiile cerute pentru a conecta fiecare nod DICOM la reţeau PACS.

1. Un PACS Server este format dintr-un calculator (server) cu spatiu foarte mare de stocare pe hard disk care preia studiile şi un software dedicat de tip server, pentru transferul si arhivarea de imagini DICOM . PACS Server-ul trebuie să fie robust,  sa reziste unui cilu de lucru impecabil 24 / 7, cu un motor de baze de date puternic, capabile să stocheze milioane de imagini DICOM.

2. Un PACS Client este format dintr-un computer cu un software sopecializat(viewer DICOM) pentru vizualizarea imaginiilor in format DICOM. Acesti clienti PACS pot  interoga şi  prelua imaginile DICOM de pe serverul PACS, folosind protocolul de reţea DICOM (DICOM C-Move, C-Store, C-Find, ...) Calităţi importante oferite de un viewer DICOM:

* Timp scurt de transfer  (limitat de banda de reţea)
* Incărcare rapidă pentru a putea încărca şi vizualiza 1000 de imagini în mai puţin de 1 minut
* Puternice funcţii 2D pentru a analiza imagini (ROIs, nivelurile de fereastra, zoom, ....)
* Functii 3D de post-procesare pentru a vizualiza seturile de date în volumul de redare, MPR sau MPI
*
Suport pentru a analiza studiilor de PET-CT

IT Consulting & Service vine in intampinarea centrelor medicale si clinicilor de imagistica medicala care doresc sa implementeze un sistem PACS la cele mai mici preturi de pe piata. In acest sens va punem la dispozitie trei pachete ale sistemului PACS care pot fi implementate in orice tip de clinica de prelucrare a imaginilor medicale, indiferent de marime sau numarul de locatii, in functie de bugetul alocat implementarii sitemului PACS.


Va oferim servicii complete pentru implementarea sistemului PACS , de la  achizitia de echipamante,  realizarea retelei LAN, conexiuni VPN criptate intre Centre Medicale, instalarea si configurarea PACS.


Pachetul PACS Start Cloud– cel mai bun raport  calitate / pret  pentru clinicile mici care au pana la doua Centre de Imagistica Medicala.

Pachetul contine:

- Conexiune intre clinica dvs. si serverul de arhivare, securizata..
- Server Arhivare (echipamentul hardware pe care sunt stocate imaginiile).
- Serviciu DICOMServer (preia, stocheaza si arhiveaza imaginile primite de la CT, RMN etc. ).
- DICOMViewer (permite vizualizarea imaginilor transferate pe server).
Pretul pachetului PACS Start Cloud incepe de la 5 lei/studiu arhivat, pentru minim 150 de studii arhivate lunar .

Pentru detalii va rugam sa ne contactati.


Pachetul PACS Plus - cel mai bun raport  calitate / pret pentru clinicile medii, spitale care au mai multe  Centre de Imagistica Medicala.

 Pachetul contine:

- DICOMServer (preia, stocheaza si arhiveaza imaginile primite de la CT, RMN etc. );
- DICOMViewer (permite vizualizarea imaginilor transferate pe server);
- DICOMWebViewer (permite vizualizarea imaginilor de la distanta)
Pentru detalii si oferta de pret va rugam sa ne contactati.


Pachetul PACS / RIS - cel mai bun raport calitate / pret  pentru clinicile mari, spitale care au mai multe  Centre de Imagistica Medicala.

 Pachetul contine:

- DICOMServer (preia, stocheaza si arhiveaza imaginile primite de la CT, RMN etc. );
- DICOMViewer (permite vizualizarea imaginilor transferate pe server);
- DICOMWebViewer (permite vizualizarea imaginilor de la distanta);
- RIS ( sistem de gestiune si urmarire a pacientilor ).
Pentru detalii si oferta de pret va rugam sa ne contactati.


IT Consulting & Service vine in intampinarea centrelor medicale si clinicilor de imagistica medicala care doresc sa implementeze un sistem PACS la cele mai mici preturi de pe piata. In acest sens va punem la dispozitie trei pachete ale sistemului PACS care pot fi implementate in orice tip de clinica de prelucrare a imaginilor medicale, indiferent de marime sau numarul de locatii, in functie de bugetul alocat implementarii sistemului PACS.